تشکیل کمیته اضطراری آلودگی آب
رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر تهران نیز در یکصد و یازدهمین جلسه علنی شورا ضمن درخواست از وزیر کشور برای تشکیل کمیته اضطراری آلودگی آب گفت: از شهروندان تهرانی درخواست میکنم از آب معدنی استفاده کنند.
رحمت الله حافظی در این جلسه در تذکری از وزیر کشور خواست تا کمیته اضطرار آلودگی آب ظر ف 24 ساعت آینده تشکیل شود.
وی ادامه داد: آلودگی آب مشهود نیست به همین دلیل ما کمیته اضطرار آلودگی هوا داریم، اما هنوز کمیته اضطرار آلودگی آب تشکیل نشده است.
حافظی خطاب به مسئولین نیز گفت: امیدوارم به جای موضع گیری علیه این موضوع، نسبت به حل موضوع اقدامات لازم را انجام دهید.
رحمتالله حافظی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر آلودگی میوه و صیفیجات به سموم اظهار داشت: پایش مواد غذایی تقریباً از 3 سال قبل توسط سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری صورت گرفته است. این اقدام هر فصل یکبار صورت میگیرد و گزارش آن به صحن شورای شهر ارائه میشود.
وی ادامه داد: تا سال قبل که شورای شهر چهارم آغاز به کار کرد و کمیسیون سلامت ایجاد شد، این گزارشها میآمد و هیچکس هم هیچ واکنشی نشان نمیداد. نخستین گزارشی که بعد از شروع به کار شورای چهارم ارائه شد نسبت به آن حساسیت ایجاد و واکنشها شروع شد. بخشی از این گزارش اطلاعرسانی شد تا مطالبه مردمی شود و افکار عمومی با موضوع آشنا شود و از سوی دیگر فشاری به مسئولان وارد شود تا این مشکل را حل کنند.
گزارش نگرانکننده از آلودگی برخی محصولات غذایی، میوه و صیفیجات
حافظی گفت: شورای راهبردی پایش مواد غذایی در کمیسیون سلامت و با کارگروههایی مانند پایش مواد غذایی، نان و غلات و آب، تشکیل شد. گزارشی که به شورای شهر ارائه شد، گزارش نگرانکنندهای بود. میزان آلودگی محصولات مختلف غذایی از جمله میوه، صیفیجات و سبزیجات به کودهای شیمیایی و سموم کشاورزی و نیترات بالا بود؛ مثل پیاز که میزان نیترات موجود در آن 5 برابر استاندارد بود و نیترات یعنی سرطان. در حالی که سرانه مصرف پیاز در ایران بسیار خوب و بالاست (20 کیلو در سال سرانه ایرانیان در برابر سرانه 5 کیلویی جهانی) و ما هم به عنوان پزشک مردم را توصیه به مصرف سبزی میکنیم اما از طرف دیگر این تهدیدات هم وجود دارد.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه این پایش همچنان استمرار دارد و از دستگاههای متولی مانند محیط زیست، استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی، دامپزشکی و اداره کل مواد غذایی و آزمایشگاهی وزارت بهداشت دعوت شدند، گفت: مشکلات و موضوعات مرتبط را رصد میکنیم و برنامههایی هم برای کنترل این آلودگیها داریم.
نیترات آب در برخی مناطق تهران بالاتر از حد استاندارد است
وی همچنین درباره بحث آلودگی آب تهران اظهار داشت: بعضاً در برخی مناطق، نیترات آب از میزان استاندارد بالاتر است و وقتی نیترات بالاتر از حد استاندارد باشد میتواند تهدیدکننده و سرطانزا باشد.
حافظی درباره اینکه چرا مسئولان دولتی این موضوع را اعلام نمیکنند، گفت: دولت یازدهم مقداری نسبت به دولت قبل بازتر عمل میکند؛ در گذشته به شدت اجازه نمیدادند کسی صحبت کند اما الآن بازتر برخورد میشود. سال گذشته وقتی نتیجه آزمایشها منعکس شد، اعلام کردند آزمایشها، روشهای استاندارد را طی نکرده است و آنها را زیر سوال بردند اما وقتی مسئولان را دعوت کردیم و آمدند و دیدند که آزمایشگاههای معتبر و مجاز، برای انجام این کار فعالیت میکنند، پذیرفتند و همراه شدند برای اینکه مداخلاتی انجام شود تا بتوان این مشکل را برطرف کرد.
وضعیت آب تهران در حال حاضر نگرانکننده است/روزی 3 میلیارد تومان هزینه تصفیه آب تهران
وی با بیان اینکه وضعیت آب تهران در حال حاضر نگرانکننده است، ادامه داد: دلیلش هم این است که با خشکسالی مواجهیم و مسئولان مجبورند آبهای زیرزمینی را به آبهای پشت سدها اضافه کنند تا بتوانند پاسخگوی نیاز شهر باشد. این تداخل دو آب با هم، نیترات آب پشت سدها را افزایش میدهد و تقریباً به مرز استاندارد رسانده و در برخی نقاط شاهد بودیم مرز استاندارد را پشت سر گذاشته است.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با بیان اینکه انتظار داریم کسانی که تولیت امر را بر عهده دارند برنامهریزی کنند، گفت: این بحران آب، صرفاً، صرفاً و صرفاً ناشی از سوءمدیریت است والسلام. این موضوع باید مدیریت شود. حدود 15 درصد از آب شرب تهران از طریق لولهکشی هدر میرود. روزانه 3 میلیارد تومان برای تصفیه آب هزینه میکنیم در حالی که فقط یک درصد آن صرف شرب میشود و 99 درصد این 3 میلیارد تومان در روز، صرف مصارف غیرشرب میشود در حالی که ضرورتی ندارد این کار را انجام دهیم.
وی ادامه داد: دولت اگر این یارانه را روی بستهبندی آب معدنی هزینه کند و آنها را رایگان در اختیار مردم قرار دهد، هزینه آب مصرفی مردم هم کمتر میشود. هم به نفع مردم و هم به نفع دولت است. این کار نیاز به مداخلات عملیاتی دارد که انتظار داریم وزارت نیرو، مطالعات را انجام دهد کما اینکه پیشنهاد آن را به وزیر نیرو در زمانی که به شورای شهر آمده بود دادیم و ایشان اعلام کرد شاید 3 تا 4 سال آینده به این سمت برویم که فکر میکنم این مدت زمان زیادی باشد.
حافظی درباره اینکه آیا شهرداری وظیفهای در کنترل و نظارت بر محصولات در مزارع دارد، گفت: شهرداری ماهیتاً وظیفهای نداشته است ولی شورای شهر از حدود 3 سال قبل در قالب یک مصوبه این وظیفه را برعهده شهرداری گذاشته است که پایش مواد غذایی که در میادین میوه و ترهبار توزیع میشود و در اختیار مردم قرار میگیرد را انجام دهد اما در زمان کشت محصول، شهرداری وظیفهای برای نظارت ندارد.
میزان هورمونهای موجود در مرغ مناسب اما وجود سرب، 50 درصد بیشتر از حد استاندارد است
رئیس کمیسیون سلامت درباره اینکه گفته شده آزمایشگاهها محصولات غذایی و میوهها را فقط از حیث وجود میکروب بررسی میکنند و به موضوع وجود سموم کشاورزی ورود نمیکنند، اظهار داشت: خیر اینگونه نیست؛ آزمایشگاهها هم میکروب و هم سموم را بررسی و نتیجه را اعلام میکنند. مثلاً درباره گوشت مرغ، میزان وجود هورمونها و سرب در مرغ بررسی و اعلام میشود.
وی ادامه داد: برای خودم هم جالب بود وقتی نخستین گزارش را مطالعه کردم برخلاف تصور مردم که فکر میکنند میزان هورمون در مرغ بسیار زیاد است اما میزان هورمون در این محصول غذایی بسیار پائینتر از حد استاندارد بود (آخرین گزارش مربوط به زمستان سال گذشته بود) اما در مقابل میزان سرب موجود در مرغ حدود 50 درصد بیشتر از حد استاندارد بود که آن هم به هیچوجه قابل تصور نبود که چنین معضلی داشته باشیم.
========================
تولیدی و بازرگانی هما
اولین و بزرگترین تولید کننده و طراح فیلتر های پلی پروپیلن، نخ تابیده ، فیلترهای کربنی و خاص
و
تنها نماینده انحصاری دستگاه تصفیه آب Sure Life در ایران
ما اولین تولید کننده فیلتر در ایران هستیم هدف ما جلب رضایت شما و تضمین کیفیت میباشد