فیلتر تصفیه آب, دستگاه تصفیه آب

تولیدکننده انواع فیلتر صنعتی و خانگی و نخی و کربنی با پیشرفته ترین ماشین آلات ساخت2016 *** *** ارتباط: 09157155001 05132400001-32400011 ** پیشگام تصفیه **

فیلتر تصفیه آب, دستگاه تصفیه آب

تولیدکننده انواع فیلتر صنعتی و خانگی و نخی و کربنی با پیشرفته ترین ماشین آلات ساخت2016 *** *** ارتباط: 09157155001 05132400001-32400011 ** پیشگام تصفیه **

فیلتر تصفیه آب, دستگاه تصفیه آب
تولیدکننده انواع فیلتر صنعتی و خانگی Melt Blown و نخی و کربنی با پیشرفته ترین ماشین آلات ساخت 2016
*** مونتاژ و واردات ***
انواع تصفیه آب خانگی و صنعتی و قطعات یدکی
www.king-water.ir
ID Telegram : @siyami_kingwater
*** ارتباط:
09157155001
05132400001-32400011
** پیشگام تصفیه **
آخرین نظرات
  • ۹ شهریور ۹۶، ۱۱:۰۷ - تصفیه آب
    عالی
دوشنبه, ۲۶ آبان ۱۳۹۳، ۰۲:۱۴ ب.ظ

درباره آب

درباره آب

آب سالم و گوارا با تصفیه آب هما


شگفتی های آب در بدن نسان دوستان ! یکی از شگفتیهای بسیار عجیب ساختمان بدن ما انسانها ، مقدار آبی است که در بدن مان موجود است . اگر فقط وزن بدن مورد نظر باشد ، ما انسانها بیشتر از آب ساخته شده ایم .۶۰ تا ۷۰ در صد وزن بدن ما را آب تشکیل می دهد. چیزی در حدود چهل و نه کیلو گرم آب در یک مرد با وزن متوسط . حتی استخوان بدن ما که کاملاً ماده ای سخت به نظر می رسد بالغ بر ۲۰ درصد آن را آب تشکیل می دهد ، در حالی که ۹۵ درصد پلاسمای خون ما را آب تشکیل می دهد.
این دریای درونی با مزه ای شور ، محیط آبی دررون بدن ما میباشد. آب این دریا در رگهای خونی و همه مجاری باریک بدن در جریان است . هر سلولی را این آب سیراب می کند و هیچ عضوی از بدن نمی تواند بدون این آب زنده بماند . به عبارت دیگر آب موجود در بدن مانع از این می گردد که ما در آتش درونی خود بسوزیم . عزیزان ! آیا براستی علت وجود این همه آب در بدن انسان چیست ؟ و چرا حکمت خدای حکیم بر این امر تعلق گرفته است ؟ پژوهشگران ، خنک نگهداشتن بدن را یکی از علتهای وجود این همه اب در بدن می دانند . آیا تا کنون به آبی که درون موتر در جریان است اندیشیده اید؟ می دانید که یکی از وظایف این آب خنک نگهداشتن ماشین موتر می باشد. آب موجود در بدن انسان نیز همین وظیفه را بعهده دارد . فعالیت های شیمیائی که در همه اعضای بدن ما انجام می گیرد ، به اضافه حرارتی که در اثر فعالیت های ماهیچه ها ایجاد می گردد ، حرارتی را تولید می کنند که توانائی سوزاندن ما را دارد . ولیکن به وسیله ی آبی که در اطراف بافتها وجود دارد و توسط آنها به درون مکیده می شوند ، به محض اینکه حرارت اضافی تولید شود از بین برده خواهد شد .
یاران ! یکی دیگر از وظایف آب موجود در بافتهای بدن انسان جلوگیری از وارد شدن ضربه های شدید به اندام هاست . دریای درونی ما یک عامل ضربه گیر است . به عنوان مثال ، مایعی که اطراف مغز ما را فرا گرفته است موجب می گردد که مغز از صدمه های سخت وارده محفوظ بماند . همین طور ، استخوانها ، محل اتصال آنها و اعضاء بدن و اعصاب در تشکی از مایع قرار دارند تا ما بتوانیم در محیطی که دائم با اجسام برخورد می کنیم تاب مقاومت داشته صدمه ای بر ما وارد نگردد. آیا می دانید اگر خداوند خالق این آب را در بدن ما قرار نمی داد در آن صورت چه می شد؟ بدون آب در بدن ، کوبیدن پا بر روی زمین و زدن چکش بر چیزی آن قدر دردناک می بود که غیر قابل تحمل می شد . همچنین ، دریای آب درون بدن ما ، یکی از بهترین حلالها است و همراه خود محلولهای شیمیائی پر ارزش بسیاری را توأم با موادی که بحالت شناور هستند به نقاط مختلف بدن می رساند . مثلاً توانائی آن در نگهداری سدیم و پتاسیم به صورت محلول یک ضرورت است که عمل انتقال تکانه های الکتریکی را انجام می دهد و موجبات فعالیت ماهیچه ها و اعصاب را فراهم می سازد .


دوستان ! آب مورد نیاز بدن ، مانند غذا ، باید دائم تأمین گردد. به طور معمول ما روزانه حدود یک و یک چهارم لیتر آب مینوشیم خواه این آب بصورت خالص باشد یا به وسیله نوشابه های دیگر . ما به همین اندازه هم از طریق غذا هرچند که بدون آب به نظر برسد آب را بدست می آوریم . کل مقدار آبی که بدن از طریق ادرار دفع می کند بالغ بر یک و یک چهارم لیتر می باشد و همین مقدار هم به صورت تبخیر از دست داده می شود که این تبخیر نقش خنک کنندگی بدن را ایفا می کند و از راه ریه ها و پوست بدن انجام می پذیرد. عمل آب در بدن بیشتر از اینها پیچیده و مهم است . آب در بدن به طور دائم چون پولی که در بانک رد و بدل می شود ، بین اعضاء مختلف و سیستم رد و بدل می شود. مثلاً در عرض یک روز بالغ بر یکصد و سی و هفت لیتر مایعات از خون تصفیه می گردد و دوباره توسط کلیه ها بخون عودت داده می شود . عزیزان ! چیزی بین هفت و نیم لیتر آب در داخل بدن تولید می گردد. در بین منابع مختلف غدد بذاقی در طی یک شبانه روز مقدار یک و یک چهارم لیتر آب برای مرطوب نگهداشتن دهان ترشح می شود و این بذاق ترشح شده علاوه بر مرطوب نگهداشتن دهان عمل گوارش را نیز منظم می کند . معده نیز بالغ بر یک و یک چهارم لیتر شیره معدی ترشح نموده و پانکراس و کبد و روده ها بالغ بر سه لیتر و نیم مایعات ترشح می کنند . براستی چگونه احساس میکنیم که نیاز به آب داریم ؟ و چگونه درک میکنیم که به چه اندازه آب نیاز داریم ؟ معمولاً تصور می کنیم موقعی که گلوی ما خشک می شود به ما احساس تشنگی دست می دهد . ولی حقیقت این است که اعلام تشنگی از خون سرچشمه می گیرد . مثلاً زمانی که ما در هوای گرم به ورزش پرداخته باشیم و مقدار زیادی عرق کرده باشیم ، آب از دست رفته موجب خواهد شد که غلظت خون زیاد شود .
هنگامی که غلظت خون در مقابل گرما بیش از حد گردد ، یک ماده شیمیائی از راه خون به مغز رانده می شود و از آن مرکز پیامی به دهان و گلو می فرستد ، در آنجا مکانیزم اعصاب ، ما را از تشنگی آگاه میسازد . وقتیکه ما آب می نوشیم تشنگی رفع می گردد یعنی تعادل آب برقرار شده است . یاران ! وقتی ما غذای پر نمک می خوریم احساس تشنگی می نمائیم . اما ، این بدان علت نیست که آب بدن ما کاهش پیدا کرده است بلکه علت آن این است که ما نمک اضافی خورده ایم ، چون بدن نه فقظ تعادل آب خود را حفظ می کند ، بلکه همیشه نسبت نمک موجود در آب خود را به نه دهم درصد محفوظ نگه میدارد . لذا از آنجائی که نمک آب بدن در مقدار معینی نگهداری می شود، پس اگر ما نمک زیاد بخوریم باید آب بیشتری نیز بنوشیم که آن نسبت معین محفوظ بماند . همچنین زمانی که به واسطه عرق کردن آب از دست می دهیم ، این عرق مزه شور دارد بنابراین برای جبران آن باید آب و نمک بنوشیم . ذخیره آب بدن انسان خیلی کمتر از ذخیره غذائی می باشد . فردی که در یک اتاق سرد استراحت نماید حد اکثر میتواند دوازده روز بدون آب زنده بماند ، ولی اگر به او آب داده شود میتواند مدت دو ماه زنده بماند بدون اینکه غذا بخورد. ما به خون چون یک مایع حیاتی فکر می کنیم . ولی آب با جریان خود و فراهم آوردن تسهیلات برای حرکت ، گرما و خنک کردن ، حل نمودن مواد حیاتی و حمل کردن ملکولهائی که ما را تغذیه می کنند مایع حیات بخش حقیقی بدن میباشد . خدا حافظ … آب و آب و باز هم آب موقعیت جهانی آب مقدار آب موجود در کره زمین تقریبا ثابت بوده است.
این آب به مصارف آشامیدن ، کشاورزی ، صنعت و … می رسد و زندگی بشر را بهبود می بخشد. اگر کره زمین از فضا روئیت شود ، رنگ طبیعی آن آبی دیده می شود یعنی کره ای که بیشتر سطح آن را آب پوشانده است. یعنی بخش اعظم سطح زمین را اقیانوس‌ها و دریاها فرا گرفته اند. از نقطه نظر حجم و اندازه ، در حدود ۹۷٫۲%از آبهای موجود در جو زمین و آب موجود در خاکها و آبهای زیرزمینی می باشند. آب شیرین انسان برای انجام فعالیت هایش به آب شیرین نیاز دارد. آب شیرین ، یعنی آبی که میزان نمکهای آن بسیار کم باشد. آب اقیانوس ها و دریاها شور هستند و استفاده از آنها نیازمند تصفیه کردن آنهاست که این امر به احداث مرکز تصفیه خانه آب با مکانیزم های پیشرفته تصویه نیاز دارد. هزینه بالای این امر سبب شده که انسان به آب های شیرین موجود در خشکیها و اتمسفر زمین قانع باشد. حجم آب شیرین در جهان بسیار کم و در حدود ۲٫۸% از حجم کل آب جهان است. برای مصرف آب شیرین اندک موجود در جهان محدودیت هایی هم وجود دارد ، زیرا مقداری از آبهای شیرین جهان به شکل یخ در یخچالهای قطبی و کوهستانی قرار دارد که به این صورت قابل بهره برداری نمی باشند. اما انسان به آبهای شیرین موجود در رودها ،دریاچه‌ها ، و آبهای زیرزمینی دسترسی دارد. البته آبهای زیرزمینی که در لایه‌های داخلی زمین موجود هستند ، لازمه دسترسی به آنها مسائلی همچون اکتشاف ، حفر چاه ، کانال کشی ، و به کار بردن دستگاههای پمپ آب ، ایجادتاسیسات و لوله کشی را در پی دارد.
گردش طبیعی آب آبهای موجود در زمین همواره در حال تغییر شکل هستند. این آبها ، حالات مایع ، جامد و گاز به خود می گیرند ، جلوه‌های طبیعی آب بسیار وسیع است. مقداری از آن در زمین نفوذ کرده و آبهای زیرزمینی را تشکیل می دهد. قدری از آن هم در درون شاخه‌ها ، برگ‌ها ، تنه و ریشه درختان ذخیره می شود. آیا جلوه های دیگری از آب هم می شناسید؟ آب موجود در اتمسفر زمین بر اثر گردش طبیعی آن هر ۹ روز یک بار بین آسمان و زمین جابجا می شود. در هر سال این عمل چندین مرتبه تکرار می شود. حجم آبی که در هر سال به وسیله گردش آب در طبیعت فراهم می شود ، در حدود ۴۰۰۰۰ کیلومتر مکعب است.
انسان با تکنولوژی امروزی می تواند ۲۵۰۰۰ کیلومتر مکعب آنرا مورد بهره برداری قرار دهد. ریزش های جوی در همه جای سیاره زمین یکسان نیست و در برخی جاها بارندگی بیشتر از سایر مکانهاست. وضعیت آبهای ایران با توجه به قرار گرفتن ایران در نواحی خشک و بیابان ، مقدار بارندگی و حجم آبهای ایران کافی نیست. و ریزش های جوی نیز بطور یکنواخت صورت نمی گیرد. میانگین بارندگی سالانه در جهان در حدود ۸۰۰mm تبخیر واقعی و ۹۰۰mm تبخیر بالقوه می شوند. کشور ایران با اینکه ۱٫۱% از مساحت خشکی های جهان را داراست ، فقط ۰٫۳۴۵% از آبهای موجود در خشکیهای جهان را در اختیار دارد. از سوی دیگر در اغلب مناطق ایران ، ریزشهای جوی بصورت محلی و فصلی است که نیاز چندانی به آب برای کشاورزی در پاییز و زمستان نیست ، همچنین بارندگی به طور یکنواخت در کشور توزیع نمی شود. محدودیت منابع آب و توزیع فصلی نامناسب بارندگی دال بر این است که بایستی منابع آبهای موجود سطحی و زیرزمینی را به خوبی شناسای و مطالعه کرده و با برنامه ریزی دقیق ، بهره برداری صحیح از آنها صورت گیرد. البته مردم ایران از اول با این مشکل مواجه بوده اند و با حفر قنات و کاریز ، بهره برداری از آبهای زیرزمینی را ابداع کرده اند. با احداث سد و بندهای متعددی نیز آبهای سطحی را مورد استفاده قرار می دهند. آنچه باید بدانیم
حجم آبهای شیرین قابل استفاده توسط انسان بسیار محدود است. میزان بارندگی سالانه ایران بسیار کمتر از میانگین بارندگی جهانی است. پراکندگی بارش در همه جای ایران یکسان نیست و بیشتر بارندگی در زمان نامناسب برای کشاورزی صورت می گیرد. برای بهره برداری صحیص از منابع آب بایستی ابتدا منابع را خوب شناخته و بر روی آنها برنامه ریزی دقیق انجام داد. مباحث مرتبط با عنوان آب شناسی آبهای زیرزمینی آبهای سطحی اقیانوس‌ها بهره برداری از منابع آب تصفیه آب دریاها در مصرف آب صرفه جویی کنیم…روش های صرفه جویی در مصرف آب ▪ از کلیه قوانین و محدودیتهای حفاظت آب که ممکن است در محل زندگی شما اعمال شود، آگاه شوید و از آن تبعیت کنید. ▪ از آب حفاظت کنید، چون زندگی ما به آن وابسته است. هیچگاه به دلیل اینکه فرد دیگری مسوول پرداخت آب بها است، آب را هدر ندهید. ▪ موقع مسواک زدن شیر آب تصفیه شده را باز نگذارید.
▪ هنگام استحمام در فاصله بین شستن بدن و سرشویی، لزومی ندارد که شیرآب به طور پیوسته باز باشد. ▪ برای آب دادن به درختان، درختچه ها، بوته ها و گلها، از روش آبیاری قطره ای استفاده کنید. ▪ برای دوش گرفتن در حمام، زمان بگیرید و آن را به کمتر از ۵ دقیقه برسانید، با این روش ماهیانه حدود ۴۰۰۰ لیتر آب صرفه جویی خواهد شد. ▪ بهتر است برای شستن سبزی ها ابتدا آنها را در ظرفی بخیسانید و سپس آب بکشید. ▪ از جریان آب به منظور آب شدن یخ گوشت یا دیگر مواد غذایی منجمد استفاده نکنید. ▪ فرزندان خود را در مورد نیاز به حفاظت از آب آگاه کنید. از خرید اسباب بازی ها و سرگرمی هایی که به یک جریان ثابت آب نیازدارند، خودداری نمایید.
▪ هنگام استفاده از دستشویی شیر آب را به طور مداوم باز نگذارید چون جریان دائم آب موجب هدر روی آن می شود. ▪ اگر دوش حمام شما در طی کمتر از ۲۰ ثانیه یک ظرف چهار لیتری را بتواند پر از آب کند در آن صورت حتما آن را با یک سر دوش کاهنده مصرف تعویض کنید. ▪ برای نظافت حیاط به جای مصرف آب بهتر است از جارو استفاده شود. ▪ درباغچه خانه، درختان، بوته ها و چمن های بومی و مقاوم به خشکی که به آب کمتری نیازدارند و تحمل ماه های گرم تابستان را دارند، بکارید. ▪ تمام شیلنگ ها، اتصالات و شیرها را به طور مرتب کنترل کنید تا از نشتی آب جلوگیری شود.
▪ ضروری است برای اطمینان از سلامت لوله ها و شیرهای آب؛ آنها مرتبا کنترل شوند. ▪ درمواقع جایگزینی یا افزودن گل و گیاه در باغچه خانه، گیاهی را انتخاب کنید که آب کمتری مصرف کند. به این طریق سالانه ۲۲۰۰ لیتر آب برای هر گیاه قابل صرفه جویی خواهد بود. ▪ ازنصب سیستم های آب تزئینی (مثل فواره ها) اجتناب کنید. مگر اینکه آب در سیستم بازیافت شود. همچنین سیستم را درجایی نصب کنید که تلفات کمی در اثر تبخیر و باد داشته باشیم. ▪ لوله های آب منزل خود را عایق بندی کنید. عایق کاری لوله های آب گرم، روشی است که هدررفتن آب را قبل از خروج آب گرم کاهش می دهد. ▪ لوله های آب گرم را عایق بندی کنید تا برای رسیدن آب گرم به شیرآب، لازم نباشد آن را بی جهت بازبگذارید. ▪ هرگز آبی را که می توان به مصارفی نظیر آبیاری و یا شست وشو رسانید، فاضلاب حساب نکنید.
▪ ماشین های لباس شویی معمولا مقدار زیادی آب مصرف می کنند. بنابراین اگر از تعداد دفعات کاربرد ماشین لباسشویی بکاهید، عملا در مصرف آب صرفه جویی کرده اید. ▪ یک بطری پر از آب یا یک کیسه نائلونی پراز شن و کاملا در بسته را در مخزن توالت فرنگی و یا فلاش تانک قرار دهید تا مصرف آب را در هربارکشیدن سیفون کاهش دهید. ▪ آب خنک مورد مصرف خود را همواره دریخچال نگهدارید تا مجبور نباشید شیر آب را برای مدتی بازبگذارید تا آب خنک شود. ▪ برای نوشیدن آب به جای آنکه شیر آب را مدت زیادی باز بگذارید، بهتراست ابتدا چند قطعه یخ در لیوان قرار دهید و سپس شیر آب را بازکنید. ▪ به کودکان آموزش دهیم تا با بستن به موقع شیر، از هدر رفتن آب جلوگیری نمایند. ▪ می توان از آبی که برای شستن سبزی ها و دست و صورت استفاده می شود، به وسیله لوله کشی و هدایت آن به سمت فلاش تانک، هدایت در توالت استفاده نمود. ▪ فلاش تانک هایی که نشتی دارند، آب را به داخل کاسه توالت هدر می دهند. ▪ به جای شستن اتومبیل با شیلنگ آب، از یک سطل آب هم می توان استفاده کرد.
▪ درحالی که کمبود آب در شهر احساس می شود، لزومی به شست وشوی پیاده روی مقابل مغازه و منزل نیست. ▪ هنگام احداث ساختمان از کارگران ساختمانی بخواهید از آب تصفیه شده استفاده نکنند. ▪ زمانی که سرگرم آب دادن باغچه و گل های منزل هستید با شنیدن صدای زنگ تلفن یا زنگ در ابتدا شیر آب را ببندید و بعد به آنها پاسخ دهید. ▪ تا حد امکان از آب شرب برای فضای سبز استفاده نشود. باغچه را شب یا صبح زود آبیاری کنید تا از تبخیرآب جلوگیری شود. ▪ نصب کولر در سایه و با استفاده از پوشش مناسب و جلوگیری از نشت آب کولرهای آبی، باعث صرفه جویی زیادی در مصرف آب می شود.
▪ زمانی که مسافرت می روید، ضروری است شیر فلکه بعد از کنتور آب را ببندید. تا از وقوع هرگونه حادثه پیشگیری شود. ▪ در مراکز آموزشی و مدارس به اطفال و دانش آموزان محدودیت منابع آب و روش های صرفه جویی آن را آموزش دهیم. ▪ کارکرد کنتور در زمانی که همه شیرهای آب بسته است، دلیل تلف شدن آب در لوله های داخل ساختمان است که در نتیجه آن، مقدار زیادی آب به هدر رفته و هزینه گزاف آن را شما خواهید پرداخت. اهمیت آب در جهان اهمیت آب ونقش آن در منازعات ملل منطقه کاندید اکادمیسن سیستانی اهمیت آب و نقش حیاتى آن در زندگى انسان وحیوان ونبات و محیط زیست آنقدر روشن است که حاجت به دلیل وبرهانى ندارد. با وجود پیشرفت هاى شگفت آورى که درزمینه هاى مختلف حیات بشر صورت گرفته است.
آب همچنان اهمیت خود را به عنوان منبع اصلى تامین انرژى ونیز تولید کشاورزى حفظ کرده است، به همین دلیل برخى از دانشمندان معتقداندکه آب دلیل اصلى، اما پنهانى بسیارى از منازعات سیاسى درمنطقه را تشکیل میدهد. ظاهراًچنین به نظر میرسد که آب در روى کره زمین نسبت به جمعیت انسانها زیاد است ، ولى باید دانست که آب هاى بحر شور وبراى شرب وکشاورزى بدون فلتر کارى بامصارف گزاف غیر قابل بهره بردارى است . وتنها آب شیرین همان آبهاى برف وبارانهایى است که از کوه هاسرازیر میگردند وتوسط نهرها و رودخانه هاى طبیعى بجریان مى افتند ودر امور آبیارى زمین هابراى کشاورزى وآشامیدن بکار میرود. و این مقدار درمقایسه با تمام آبهاى سطح زمین به بیش از سه در صد نمیرسد، اما همین سه درصد آب در ایام تابستان دربرخى ازکشورها که مقداربارندگى سالانه در آن هاکم است، سبب بروز مشکلات ملى وبین المللى میگردد و در چنین وضع وشرایطى خطر بروزجنگ ها پیش مى آید.
دانشمند معاصر امریکائى «مایکل.تى .کلار» درمجله مسایل بین المللى زیرنام «جغرافیاى نوین منازعه» مقالتى مهم (مى، جون ٢٠٠١) نوشته وآقاى خلیل زمر آنرا ترجمه و درمجله معتبر فردا بچاپ رسانده است. دراین مقاله نویسنده، پس ازبحث برتغییر استرتیژى امریکا درمناطق قابل رقابت برسرمنابع حیاتى چون گاز ونفت ، به مردم جهان اینطور اخطارمیدهد: مناطق مشخص منازعه بالقوه بالاى ثروتهاى طبیعى بطور روزافزون کسب اهمیت میکند. فشار ناشى از میکانیسم عرضه وتقاضا ، موازى با افزایش نفوس وتوسعه فعالیت اقتصادى دربسیارى از مناطق جهان، اشتهاى دسترسى براى مواد حیاتى رانسبت به آنچه طبیعت توصیه میکند،بیشتر ساخته است .
بنابرین با تقلیل حاد مواد حیاتى ، رقابت براى دسترسى به منابع باقیمانده آن نیز بشدت رشد خواهد کرد.وفشاربالاى عرضه پطرول درمقیاس جهانى هرچه بیشترافزایش مى یابد. برطبق تخمین وزارت انرژى ایالات متحده امریکاتوقع میرودکه مصرف پطرول درجهان که روزانه ٧٧ میلیون بشکه درسال ٢٠٠٠بود، به ١١٠ میلیون بشکه درسال ٢٠٢٠ که یک افزایش ۴٣ درصدرا نشان میدهد، بلندبرود. هرگاه این تخمین درست باشد، جهان از همین اکنون تا سال ٢٠٢٠ جمعاً به اندازه ۶٧٠ بلیون بشکه نفت مصرف خواهدکردکه این مقدار دوسوم ذخایرنفت شناخته شده جهان را تشکیل میدهد. البته تا آن زمان ذخایر جدیدى کشف خواهد شدو تکنالوژى امکانات دسترسى به منابع جدید راکه اکنون غیرقابل دسترسى اندمانند مناطق دورافتاده درشمال سایبریاو درعمق بحرانتلاتیک را به ما اجازه خواهدداد، اما تولید نفت هنوزنمیتواند با تقاضاى روبه افزایش موجود هم آهنگ باشد.
(فردا، شماره ٢٣، ص٧) نویسنده مقاله در مورد اهمیت آب نیز مکث کرده مینویسد: « شرایط آب نیز درجهان چندان امید بخش نیست. آبهاى راکه از برف و باران بدست مى آوریم هرگاه تجدید نشوند، مقدارقابل تعویض آن محدود میشود. درحال حاضرما نیمى از این آبها را براى نوشیدن، شستشو، تولیدغذا ، صنایع ، ترانسپورت و غیره استفاده میکنیم وضرورت برعرضه اضافى آب همه روزه افزایش مى یابد. هم اکنون بسیارى ازساحات شرق میانه از کمبودمزمن آب رنج میکشد و کشورهاى که دراین ساحات قراردارندتخمین میکنندکه در٢۵ سال آینده که نفوس جهان افزایش مى یابدو مردم بیشتر درمناطق شهرى مسکن گزین میگردند، مشکلات شان از ناحیه کمبود آب دوچندان خواهد شد. بجز از زمین هاى که در روى کره زمین از مقدارکافى آب برخورداراند، درسایر مناطق تاسال ٢٠۵٠ که تقاضا براى آب به ١٠٠ فیصد عرضه موجود آب نزدیک میشود، میتواند رقابت شدیدى را براى دسترسى به این ماده حیاتى بطورعام افزایش دهد.
گرایش هاى محیطى مانند گرم شدن کره زمین بربسیارى از منابع آب و زمین هاى قابل آبیارى تاثیر میگذارد. همچنان بلندرفتن درجه گرماى زمین باعث بارندگى زیاددرمناطق نزدیک به بحرخواهدشد. بنابرین احتمالاً که درنتیجه وضعیت فوق الذکربسیارى ازساحات مهم تحت زراع یا مناطق دورتر از بحر تبدیل به صحرا شده وبا بالا آمدن آب درسواحل ، سطح ابحار جهان را درمناطق نزدیک به این سواحل بلند خواهدبرد… عرضه آب نیزبا تهدید مشابه (رقابت) مواجه هست ،زیرا بسیارى ازمنابع مهم آب درشرق میانه وآسیابین دویا بیشتر ازدو کشورتقسیم میشود و مهم اینست که تعداد کثیرى از این دولت ها درباره تقسیم آب به توافق قابل قبول رسیده اند. سودان و مصردرباره تقسیم آب رودخانه نیل درسال ١٩٩۵ به توافق رسیدند، اما این توافق بى ثبات بود، زیرا براى حبشه وسایر کشورهائیکه به آب این رودخانه وابسته اندعرضه آب را کاهش میداد.
عراق وسوریه در موردسهم شان از آب رودخانه فرات به نتیجه رسیده اند، اما این رودخانه که از ترکیه سرچشمه میگیرد، ترکیه حاضرنیست تا معاهده تقسیم آب رابا آنها امضاء کند. اسرائیل باسوریه و اردن درمورد استفاده از آب رودخانه هاى اردن مناقشه دارد. یگانه توافق دوامدار واساسى بین هندوپاکستان درموردتقسیم آب رودسند است که حتى همین توافق هم درگرو ثبات روابط دوکشورقرار دارد.به همان پیمانه ایکه نفوس جهان افزایش مى یابد و در اثرپدیده گرین هوس، هواى جهان گرم شده میرود، به همان پیمانه منازعات بین المللى اینجا وآنجا نیز درموردعرضه موجوده منابع مذکور ازدیاد مى یابد ….هنگامى که درباره آب سخن میرود مانند نفت وگازپاى امنیت ملى درمیان کشیده میشود.
بارى «موهه هارت» دومین صدراعظم اسرائیل گفته بودکه : «آب براى اسرائیل یک چیز لوکس یا فقط یک خواست سودمندکه باید به منابع طبیعى ما علاوه شودنیست ، آب خودش حیات است.» پطروس غالى درهنگامى که وزیرخارحه مصربود،باعین لهجه درسال ١٩٨٨ ادعا نمودکه : «جنگ آینده درمنطقه ماجنگ بالاى آب نیل خواهد بود نه بالاى سیاست.» همچنان برخى از کشورهاتهدیدکرده اندکه آنها کنترول شانرا برعرضه آب بمثابه یک وسیله اجبار قایم خواهند نمود. مثلاً ترکت اورزال رئیس جمهورترکیه درسال ١٩٨٩ سوریه را اخطار دادکه هرگاه آن کشوربه فعالیت کُردها درقلمرو خود خاتمه ندهد، حکومت ترکیه جریان آب رودخانه فرات را برروى سوریه خواهد بست.
هکذا بایدگفت که جنگ سال ١٩۶٧ درشرق میانه، استعمال قوه براى حل مناقشه برسر آب بود، زیرا دولت هاى عرب پلان داشتندکه مسیر آب رودخانه اردن را از اطراف اسرائیل به سمت اردن تغییر دهندکه کارى بود ناممکن. بدین ترتیب فشار روزافزون بالاى ذخایر حیاتى و هکذا نبودن قراردادهاى تقسیم آنها درآینده تصادمات را بیشتر خلق خواهد نمود. نویسنده درپایان مقاله اش مینویسدکه : «تحلیلى از گرایش منابع جهانى و پدیده هاى سیاسى و جغرافیائى مرتبط با آنها یک زره بین نیرومندرا براى سیاست مداران آماده میکندکه به کمک آن میتوانند مسایل بزرگ سیاسى و امنیتى جهان را تنظیم نمایند، مثلاً حکومتها باید در راه کمک مالى بیشتر به تحقیقات بخاطر انکشاف مواد سوخت وسیستم ترانسپورتى همین بخشها، تلاش بزرگ به خرج دهند. برعلاوه تامین عرضه متوازن آب مستلزم صرف پول بیشتربراى تخنیک هاى نمک زدائى و آبیارى موثر زمین هاى بیشتر بخاطر تولیدغله است. مساعى براى مذاکره بالاى ایجاد رژیم بین المللى جهت حفظ وحراست جنگل هاى استوائى نیز ایجاپ کمک مالى بیشتررا میکند.
اما تلاش ها باید توسط ابتکارات چندین جانبه به منظورکاهش خطر نزاع هاى قهرآمیزبرسراستفاده و تقسیم منابع حیاتى مورد مناقشه همراه گردد. مثلاً جامعه جهانى براى حل صلح آمیزمنازعه بالاى حاکمیت و انکشاف منابع ساحلى بحیره کسپین و بحیره جنوبى چین بردولت هاى ساحلى این دوبحیره فشار واردنماید. سازمانهاو موسسات بین المللى نیز میتوانندبراى حل مناقشه مشابه دراطراف خلیج فارس، بحیره سرخ و خلیج گینى کمک نمایند. درعین حال براى جامعه جهانى ضروریست تا دولت هاى همسرحدبا رودخانه نیل ، رودخانه اردن و دجله وفرات را تشویق نمایند تا براى ایجاد یک رژیم مشترک تقسیم آب این رودخانه ها باهم به مذاکره بنشینند.» (فردا، شماره ٢٣، سپتمبرـ اکتوبر ٢٠٠٢)

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۸/۲۶

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی